12 de gen. 2017

El Nadal a l'escola

El mes de desembre va ser vist i no vist! I pràcticament sense adonar-nos-en, entràvem al Nadal. A l'escola el vivim de forma ben especial! Es viu dia a dia però activament i vivencialment, per què? Doncs perquè no deixa de ser cultura, i la vida és cultura. 

Deixant de banda temes i opinions religioses... Vàrem començar el mes encetant el dia 1 amb el calendari d’advent d’aula, i amb l’encesa de la primera espelma de la corona d’advent de l’escola.

Corona d'advent

Calendari d'advent de P4


El dia 2 els nens i nenes de cicle inicial ens varen representar els Virolets (dansa) i  la representació (musical) de St. Nicolau, el patró dels nens. I per arrodonir el dia vam fer una xocolatada per berenar.
Xocolatada!

Després del pont, el dia 7 ens va tocar encendre la segona espelma del calendari d’advent. I ja començàvem a conèixer i recordar més Nadales.

Vam aprofitar aquets dies per començar a treballar i decorar l’escola de forma conjunta (internivells P3, P4 i P5). Explicant un conte dels Reis Mags, vam participar de diferents tallers compartits on vam elaborar la decoració de Nadal, dels passadissos de l'Escola i de les aules.















Poema i nadales de P4

Dibuix cooperatiu de la nostra nadala!

La nostra carta als Reis!
La nostra classe
Decorem els passadissos amb ganes i il·lusió, i el resultat és...brillant!
Vam introduir cançons de Nadal:
P3:



P4:



P5:



Aquestes ens van permetre conèixer i entendre moltes coses d'aquestes festes. I aprofitant que era el centenari dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, vam anar vestits de pastorets i pastoretes a la representació de Parvulari.


Els companys de cicle mitjà ens van representar (musical) les figures del pessebre i ens van deixar bocabadats amb la quantitat de cançons i figures que coneixien!
Representació de les figures del pessebre

Amb el poema de P4 vam anant agafant consciència del pessebre i els seus elements principals. Va ser així que vàrem començar a fer el nostre d'aula també! I mireu que bonic ens va quedar...
POEMA DE NADAL

Quan ve Nadal fem el pessebre
amb rius, muntanyes de colors,
el caganer, l'estrella, l’àngel,
el nen, la mare i els pastors,
cantem cançons i mengem neules,
també torrons i altres llamins,
i per arrodonir les festes 
que omplen de joia grans i nins
ens aboquem a les finestres
a esperar els reis que van venint.

Miquel Martí i Pol




Finalment, per començar a acomiadar la última setmana els nens de cicle superior ens van representar l’obra de teatre dels pastorets!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada