6 de febr. 2013

MARE, DE QUIN COLOR SÓN ELS PETONS?

Aquest conte és un llibre per jugar a expressar els sentiments. - Sabíeu que els petons poden ser de colors?? Això és el que explica una mare al seu fill Roger en aquest conte.
Hi han petons verds, que es mouen al ritme de la música i són de color verd lluminós com els camps i boscos quan bufa el vent. Els petons verds expliquen als que estimen que els agrada la seva vida i viure com creixen i respiren.

PROPOSTA D'ACTIVITAT: LA CAIXA DEL PETONS!
Aquesta pot ajudar als infants quan hagin de resoldre un conflicte entre ells.
Necessitem:
- Una caixa (Qualsevol! Petita, mitjana, gran...) i la decoreu al vostre gust, amb papers de ceda i vernís, paper de xarol...etc
- Petons de colors; a mi, m'agrada deixar als nanos triar un color, que es pintin els llavis amb les ceres de maquillar la cara i que facin petons en una cartolina blanca. Desprès els retallem i plastifiquem.

Un cop tenim la caixa, els expliquem als infants on estarà, i quan la poden utilitzar. Així quan un infant tingui un problema amb algun company o companya, aquest desprès de parlar li pot regalar un petó de dins la caixa.
D'aquesta manera es treballa el parlar, resoldre els conflictes autonomament i demanant perdó d'una forma dinàmica i diferent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada