20 de juny 2013

MUSEU PICASSO DE BARCELONA

La setmana passada amb els alumnes de P4 i P5 vam anar al Museu Picasso de Barcelona a visitar i fer el taller "Un pintor i mil rostres".

Amb anterioritat, s'havia treballat amb els infants a l'escola obres d'art de Picasso per tal de coneixe'l millor i aprendre observar obres d'art.

Al Museu:
Amb dos guies per cada curs, vàrem fer la visita a les diferents sales i vam observar quatre obres d'art de Picasso.
Va estar força bé, ja que de forma activa podíem mirar, valorar, parlar...etc sobre cada una de les obres, però em va mancar un fil conductor per explicar qui era, què feia i perquè tot això Pablo Picasso? No sé, una mica d'informació per ampliar opinió i coneixements dels alumnes. Els colors, les formes...etc Per tal d'intentar esbrinar el significat d'algunes obres i saber com descriure un quadre.

Activitats a l'aula taller:
 
P4:
Van treballar les diferents expressions: alegria, tristesa, sorpresa, enuig...etc Els van fer plasmar en un retrat un estat d'ànim concret i desprès en van parlar.
Segons les mestres va estar força bé, però va faltar parlar, fer una conclusió d'allò vist al museu i lligar-ho amb el taller a fer. Que tractava les emocions, tema molt interessant! I desprès deixar als infants escollir l'estat d'ànim a representar.

P5:
La base del taller, van ser les pròpies fotos de cada nen i nena en blanc i negre.
L'activitat consistia en ficar-li expressió a les cares amb un full de plastificar sobre la foto i ceres blanques. tenien un mirall per mirar-se. Un cop finalitzat, les educadores iniciaven un diàleg amb el grup per identificar entre tots les expressions plasmades pels companys.



2 de juny 2013

COM FER DORMIR UN NADÓ (Oompa loompa)

Des de que l'ésser humà va evolucionar, hem estat utilitzant milers de mètodes diferents per intentar fer dormir les nostres criatures, des dels més recents com passejar amb automòbil, fins els més tradicionals com les cançons de bressol. Però des de que aquests pares van decidir gravar el seu descobriment i penjar-lo al YouTube, s'ha obert davant els ulls atònits de centenars de milers de pares una nova versió de les cançons de bressol.
Aquí la teniu, i vosaltres mateixos la podeu posar a prova. I és que, qui no ha patit mai per fer dormir un nadó, ja sigui fill, nebot o nét?